Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، تورج جدیدی پیش از ظهر دوشنبه در جلسه شورای مدیریت بحران استان کرمان بیان داشت: طی روزهای ۲۴ و ۲۵ فروردین ماه سال جاری سامانه بارشی طبق پیش بینی از جنوب و غرب وارد استان کرمان شد و جنوب و شرق استان بیشترین مناطقی بودند که درگیر شدند.

وی با اشاره به اینکه رگبار شدید، باران، رعد و برق و تندباد از پیامدهای این سامانه بودند، افزود: آب گرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌ها را پیش بینی کرده بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل هواشناسی استان کرمان گفت: بین ۵۰ تا ۷۰ میلی متر بارش را از این سامانه انتظار داشتیم همچنین میانگین بارش استان تا قبل از فعالیت این سامانه ۱۹ درصد بوده که فقر بارشی را در یک دهه گذشته شاهد بوده‌ایم.

جدیدی بیان کرد: بارش‌های فروردین ماه امسال وضعیت خوبی داشت و بارندگی ۲ درصد بالاتر از میانگین بارش بود اما خشکسالی‌های هیدرولوژی همچنان وجود دارد و منابع آبی زیرزمینی ما خالی است.

وی تصریح کرد: از ابتدای مهر ۹۷ تا ۲۰ فروردین ماه امسال میزان بارش‌ها ۱۹.۳ درصد کاهش داشت اما پس از بارندگی‌های ۲۴ و ۲۵ فروردین ماه ۲.۴ درصد بالاتر از میانگین بارندگی در بلند مدت قرار گرفت.

جدیدی یادآور شد: با جدیت پی گیر طرح‌های آبخیزداری هستیم زیرا منابع زیرزمینی استان بسیار کم است که خشکسالی‌های دهه اخیر موجب به وجود آمدن این مسئله شده است و باید آب‌ها مهار شوند.

وی افزود: بعد از بارش‌های اخیر میانگین بارندگی استان به ۱۲۲ میلیمتر رسید که میانگین کل کشور در سال زراعی جاری در حال حاضر ۲۸۹ میلی متر بارندگی بوده که در ۵۰ سال اخیر بی سابقه است.

جدیدی گفت: بارندگی کشور در سال جاری نسبت به سال قبل ۱۵۶ درصد و نسبت به بلند مدت ۴۷ درصد افزایش داشته است همچنین استان کرمان ۲۴۲ درصد افزایش بارندگی نسبت به سال قبل و ۱.۵ درصد نسبت به بلند مدت دارد.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان گفت: در شرق و جنوب شرق استان در روزهای آینده وزش شدید باد پیش بینی می‌شود؛ همچنین بارش رگباری را پیش رو داریم که مشکل ساز نیست. در شهر کرمان امشب و فردا بین دو تا سه میلیمتر بارندگی پیش‌بینی شده است.

کد خبر 4597294

منبع: مهر

کلیدواژه: هواشناسی کرمان بارندگی مدیریت بحران استان کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۵۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا هشتم اردیبهشت، به‌طور میانگین ۱۲.۸ درصد با کاهش بارش روبه‌رو بوده و طی این مدت ۱۷۸.۸ میلی‌متر بارش دریافت کرده، این در حالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۲۰۵.۱ میلی‌متر بوده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی در هفت روز گذشته منتهی به هشتم اردیبهشت حدود ۱۱.۹ میلی‌متر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۶.۲ میلی‌متر است بنابراین ۸۹.۹ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.

از ابتدای ماه جاری منتهی به هشتم اردیبهشت در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۱ میلی‌متر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۶.۹ میلی‌متر است، در نتیجه ۷۴.۲ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبه‌رو بوده‌ایم.

از ابتدای سال جاری تا هشتم اردیبهشت به‌طور میانگین ۱۷۸.۸ میلی‌متر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت (۲۰۵.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۲.۸ درصدی بارش روبه‌رو هستیم.

جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای خراسان جنوبی ۱۴.۷ درصد، سیستان و بلوچستان ۵۴.۹ درصد، کرمانشاه ۱.۹ درصد، گلستان ۳.۶ درصد، همدان ۱.۶ درصد و یزد ۳۵.۹ درصد است.

بارندگی در سایر استان‌ها کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه قزوین بدترین وضعیت را تجربه می‌کندف چرا که ۴۱.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.

استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبه‌رو بوده است، در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۲۸.۹ میلی‌متر است، اما در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۱۴۰.۷ میلی‌متر بارش دریافت کرده است که نشان‌دهنده کاهش ۳۸.۵ درصدی بارش در این استان است.

لازم است بدانیم، شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از یکم مهر شروع می‌شود و تا سی و یکم شهریور سال بعد ادامه می یابد.

کد خبر 749254

دیگر خبرها

  • خشکسالی یزد با بارندگی‌های اخیر برطرف نمی‌شود
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش ها در استان یزد
  • افزایش ۴ درصدی ترددها در جاده های کرمان
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش در استان یزد
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • بارش ها در ایران ۱۲ درصد کاهش داشته است
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور